Plakati standardnih i XXL veličina

Mala istorija plakata

Istorijski posmatrano, verovatno ne postoji medij koji je tešnje povezan sa razvojem štamparstva od plakata. Zbog toga je i logično da su se prve preteče današnjih plakata pojavile krajem XV stoleća. Sa razvojem litografije, omogućeno je inkorporiranje slika u plakate, koji su se do XIX stoleća sastojali isključivo od teksta. Zahvaljujući činjenici da su se u plakate sve više mogle ubacivati i slike, od sredine XIX veka počinje se sa praksom da čak i velika i svetski poznata umetnička imena osmišljavaju i stvaraju plakate. Primera ima zaista mnogo, a mi ćemo se zadržati na dva: poznati francuski umetnik Anri de Tuluz-Lotrek autor je nadaleko poznatih plakata za balove u „Mulen ružu“, dok je jedan od najvećih svetskih umetnika ikada, genijalni Pablo Pikaso, potpisao plakat za jugoslovenski ratni spektakl, film „Bitka na Neretvi“.

Plakati – moćno marketinško oružje

Od momenta kada se pojavio, pa sve do današnjih dana, plakat nije menjao svoju funkciju i namenu: on je, prevashodno, sredstvo saopštavanja, namenjeno javnosti. Postavlja se na javnom mestu, prenoseći određenu vrstu poruke, sugestije ili reklame a štampa se, naravno, samo sa jedne strane papira. Zbog svoje osnovne namene plakati se osmišljavaju i oblikuju tako da budu upadljivi i da privuku što više pažnje. Vešto odabrana kombinacija slike (ili slika) i propratnog teksta od plakata može načiniti moćno marketinško oružje, često na granici sa čistom umetnošću. Filmska industrija je, recimo, sjajan primer za to od kolikog značaja može biti dobro odabran plakat u prodaji proizvoda.

Plakati standardnih i XXL formata

Plakati koje ćemo izraditi za Vas mogu biti standarnih dimenzija, ali i sa merama koje Vi odaberete. Napominjemo da su, sve do formata A2 (420x600), cene isplative i veoma pristupačne. Kod većih formata, zbog načina štampanja jedinična cena plakata je znatno veća nego što je to slučaj kod dimenzija do A2 formata.

Plakati u boji ili u crno-beloj

U zavisnosti od toga da li želite da postignete upadljiv retro efekat, ili možda samo bolju preglednost, možemo za Vas odštampati i jednobojne plakate. Plakati u boji su, podrazumeva se, standard, i do njihovog izgleda doći ćemo zajedno ili ćete nam dostaviti svoju unapred osmišljenu zamisao. Vaše plakate odštampaćemo na savremenim mašinama koje omogućavaju odličnu vidljivost teksta, oštre slike i pregledne i markantne prelaze i nijanse. Po završetku plakata, poslaćemo ih na Vašu kućnu adresu, kurirskom službom.

Cena plakata

Iz ponude izdvajamo najtraženije asortimane za štampanje plakata. Pogledajte naš kompletan cenovnik plakata.

Dimenzija Tiraž Boja Cena plakata
A3 (297x420mm) 50 U boji već od 3936.00 rsd
A3 (297x420mm) 100 U boji već od 4680.00 rsd
A3 (297x420mm) 1000 U boji već od 21960.00 rsd

Kontaktirajte nas

Zanima Vas još pojedinosti u vezi sa plakatima? Pozovite 062 123 4560 – odgovorićemo na Vaša pitanja i potruditi se da našu buduću saradnju učinimo što efikasnijom.